12.9.07

Blåbær


Er det noen som har gode tips til hva man kan gjøre med hjemmelaget blåbærsyltetøy? Altså, foruten å bruke det som hjemmelaget blåbærsyltetøy......

De siste sommerdagene på hytta gikk med til å risikere liv og lemmer for å få mest mulig blåbær i bøtta. Jeg hadde sågar gått til innkjøp av en egen bærbøtte MED lokk, og det er nok et av de beste kjøpene i kategorien, utenom bærplukkeren da. For her skulle det ikke plukkes "en neve her og en neve der", nei, her skulle det bli maaaaasse blåbærsyltetøy for det er det beste mannen min vet om. Og masse ble det! Syltetøy med "nok" sukker men uten noe mer tilsatt, veldig godt!

Men, så viser det seg at guttungen ikke tåler blåbærsyltetøy for da blir han så dårlig i magen... og det er måte på hvor mye vi klarer å spise selv. Og ja, jeg har gitt bort endel!

Send inn tips til kaker, brød, boller og alt annet dere har hvor jeg kan bruke blåbær. Tipsene legger jeg ut til hjelp for alle i samme situasjon. Jeg venter i spenning!

6 kommentarer:

Jorun sa...

De eplehalvmånene med det stilige franske navnet - hvordan blir de med blåbær, tror du?

Siri Louise sa...

Chaussons au pommes! tja... det kan gå, men da må jeg koke ned syltetøyet. Ellers blir det bare bløtt og deigete. Verdt et forsøk!

inger sa...

blåbærpai!! med vaniljesaus el vaniljeis til!! nam nam nam!

http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=198

blåbærsmoothie
blåbæryoughurt(blande i youghurt el kesam)

eller hvorfor ikke steke pannekaker og legge vaniljeis og blåbærsylte inni og invitere meg på besøk???

Siri Louise sa...

Hehehe!!! Mange gode forslag Inger, tror jeg må prøve dem!! :) Har du flere?

Anonym sa...

Et par spiseskjeer syltetøy i stedet for bare sukker i en grovbrødsdeig kan være godt! Spesielt sammen med nøtter, frø og kanskje litt tørket frukt?

Siri Louise sa...

Det var et spennende forslag! Definitivt noe å prøve ut!