10.7.07

Kanelboller

Hvem lager de beste skillingsbollene i Bergen? Bergensavisene har lett i årevis, på alle de gale plassene. Svaret er nemlig toåringen min.

Deigen er ikke så viktig, en gang gråt hun seg til å få lage kanelboller av litt grovbrød-deig. (Det var faktisk ikke helt dumt!) Trikset er fyllet: Hun kjevler ut en leiv og "maler den" med smeltet smør, før hun strør den med rikelig brunsukker og kanel. Så langt helt ordinære kanelboller, sier du kanskje, men hør nå: Rosiner, tett i tett med rosiner. Og skal det virkelig være fest, kan hun putte eplebiter mellom dem.

Best smaker bollene en regnværsdag noen uker senere, etter at de er tinet og stekt på nytt i den røde lekekomfyren. Til dukkebursdag skal det være melisglasur og lys på.

2 kommentarer:

Siri Louise sa...

De så gode ut! Håper dere sparte noen til oss??

Jorun sa...

Ikke en eneste :-D

Men vi kan lage flere neste uke?